Wie Is Ralph

Ralph is meer dan een wijnlabel. Ralph staat voor vriendschap, voor liefde en passie voor het leven. Ralph hield van mooie gesprekken onder het genot van een goed glas wijn. Ralph is een herinnering aan die mooie momenten. En precies dat is waar deze wijn altijd aan zal blijven herinneren.

Ralph overleed in 2019 aan alvleesklierkanker. De wijnen zijn ontwikkeld ter nagedachtenis aan Ralph en zijn passie voor wijn. Van elke verkochte fles Ralph gaat er één euro naar de stichting Living with Hope.

Het Wijngebied

Ralph hield van kwaliteit, hij deed het niet voor minder. Toen wij in 2014 trouwden heeft hij er een waar levenswerk van gemaakt om de perfecte wijn voor ons huwelijk te selecteren. Deze wijn vond hij in het mooie Andalusië, hoog in de bergen, ver weg van de bewoonde wereld.

De wijnen komen uit één van de oudste wijngebieden van Spanje. Rijdend door de bergen van het zonovergoten Andalusië ontdekte Ralph iets speciaals. Een landgoed duizend meter boven de zeespiegel, omgeven door twee natuurparken, de Sierra de las Nieves en Sierra de Grazalema. In de buurt van de Romeinse ruïnes van Acinipo, genaamd “Land van de Wijnen”. De intense zon en hoeveelheid zonuren in combinatie met de koude nachten in de bergen maken dit tot één van de beste wijngebieden ter wereld.

Samen met de wijnmaker zat Ralph tot in de late uurtjes tussen de wijnranken. Ze proefden de wijn, ze praatten over het leven. Ralph deelde de passie voor wijn met deze wijnmaker die zeer gepassioneerd vertelde over de wijnen die hij produceerde. De wijn smaakte goed, briljant goed. Precies omdat de wijnmaker net als Ralph de hoogste kwaliteit nastreeft. De druiven worden elk najaar ‘s nachts met de hand geplukt. Alleen dan heeft de wijnmaker toezicht op de kwaliteit.

Het Landgoed

Het landgoed is eeuwenoud. Het beschikt over een klei-leembodem, met kalksteen die helpt het bodemvocht vast te houden. Het klimaat is een van de essentiële pijlers voor de ontwikkeling van de wijnstokken, een mediterraan klimaat met grote Atlantische invloed. Met temperatuurschommelingen tussen dag en nacht die kunnen oplopen tot 20ºC verschil.

Al het werk in het veld wordt volledig handmatig gedaan, waarbij de volledige vegetatieve cyclus van de plant wordt gecontroleerd. Zonder het gebruik van herbiciden of enig ander product dat schadelijk is voor het milieu.

De crew voert de winter snoei, de groen snoei en de oogst handmatig uit. Er wordt ’s nachts geoogst om te voorkomen dat de druiven lijden onder de hoge temperaturen in het gebied. Er wordt een uitgebreide selectie uitgevoerd van de trossen die in de wijnmakerij ontvangen worden, waarbij de bladeren en takken verwijderd worden. De oogst wordt in oogstkisten van 15 kg bewaard, waardoor het begin van spontane gisting of vruchtbeschadiging wordt vermeden.

De Wijnen

De wijnen hebben veel betekenis. Betekenis uit het verleden. De wijnen zijn een herinnering aan liefde. Aan vriendschap. De wijnen komen uit het mooie Spaanse Andalusië, hoog in de bergen ver weg van de bewoonde wereld. De wijnen zijn met zorg geselecteerd door Ralph. Om te proosten op de liefde. Om te proosten op vriendschap.

ROOD

Mooie intens rode wijn gemaakt met Tempranillo (60%) en Syrah (40%), negen maanden op Frans eiken gerijpt. De wijn is ’s nachts met de handgeplukt in 2019. De oplage van deze wijn is zeer beperkt omdat de oogst in 2019 van deze druiven beperkt was. Een limited edition.

Ralph koos deze wijn op zijn intense kersenrode kleur en rijke aroma’s van bosbessen en bosvruchten, omhuld door tonen van chocolade, geroosterde kruiden en hints van geroosterde eik. Zijdezachte tannines. Volle body, rijk en geconcentreerd met een evenwichtige zuurgraad en een beetje hout.

Zeer veelzijdige wijn, past licht gekoeld ook goed bij vis. Ook heerlijk bij pasta, gegrild vlees en goed gezelschap!

Omdat de wijn uit een beschermd wijngebied komt mag deze Tempranillo de D.O.P. benaming voeren.

 

Prijs € 16,99

WIT

(De Chardonnay wordt verwacht in de lente van 2024)

Deze prachtige fluweelzachte witte wijn is gemaakt van 100% chardonnay. De druiven worden ’s nachts met de hand geplukt en na het oogsten één maand op frans eiken vaten gerijpt. De goudgele kleur reflecteert de mooie herinneringen. De wijn heeft body en is ook fris met voldoende (maar zeker niet overheersende) fruittonen.

Een intense witte chardonnay met aroma’s van tropisch fruit op een achtergrond van ananas en hazelnoot. Door de body kan deze mooie chardonnay goed gecombineerd worden zowel bij stevige vis als gegrild vlees.

Omdat de wijn uit een beschermd wijngebied komt mag deze Chardonnay de D.O.P. benaming voeren.

ROSÉ

Deze naar zomer smakende rosé wordt verwacht in de zomer van 2024. Nog even geduld dus…

BUBBELS

Deze mooie CAVA wordt verwacht voor de jaarwisseling 2023. Meer informatie volgt spoedig.

Smaakt het naar meer?

Wat wordt de volgende Ralph wijn?

Wil u ook graag meer proeven van Ralph. Ralph heeft een zeer mooie selectie variërend van vol wit, rond rood of sprankelende bubbels en zelf een zuurstokroze rosé. Welke spreekt u het meeste aan?

Maak nu uw keuze en wie weet wordt dat de volgende Ralph wijn die u kan bestellen.

Waar te koop/ te bestellen

Ralph is te bestellen bij Wijn op Dronk

Wijn op Dronk
Balistraat 81B,
2585 XN Den Haag
(Iedere zaterdag open van 14.00-17.00 uur)

Woont u niet in Den Haag of kunt u niet naar de winkel gaan?

Ralph is te bestellen bij Wijn op Dronk

Contact

Ralph Wines

KVK: 88278387

ralph@ralphwines.nl